Два часа в удобен халат освобождават от стреса и ни правят по-красиви


Чувствате се стресирани, напрегнати, преуморени. Усещате емоционална и физическа умора, безсъние и раздразнителност. Когато умът е подчинен на напрежение, той ни води към импулсивни и грешни решения, които влияят на цялото ни същество. Постепенно умората се изписва на лицето ни, появяват се бръчки и подпухналост. Как да преодолеем този затворен кръг и как да постигнем отново свеж и сияен вид?

Предлагаме ви 6 лесни техники за справяне със стреса, възстановяване на позитивната енергия и възвръщане на слънчево и спокойно излъчване:

1.    Всеки ден отделяйте време за себе си. Излезте от офиса, вземете си ароматно капучино или свежа оранжада и  просто останете на саме с мислите си. Няколко минути, но да са само за вас. Важно е да избягате от усещането, че тези няколко минути са откраднато време. Напротив – те са ваши и вие ги заслужавате. Не мислете за нищо, просто се насладете на слънчевия ден.




2.    Практикувайте йога. Няма нищо по-хубаво от добрия стречинг. Намерете време за йога. Два пъти в седмицата е напълно достатъчно. Ставите и мускулите ви ще останат вечно млади, а и ще намалите до минимум безпокойството. Запоменте – за дълголетие е нужен здрав и гъвкав гръбначен стълб. Намерете вашия йога интруктор и си поставете за цел да ходите редовно един месец. Сами ще се убедите – йогата ще стане част от начина ви на живот.


3.    Слуашайте музика. Изпийте първото си кафе на фона на красива и релаксираща музика. Откажете се от сутрешния блок по телевизията. Заменете го със свежа глътка хубава музика. Има толкова голям избор успокояваща музика. Бихте могли да изберете нещо по-чил или пък латино за по-весел старт на деня. Освободете се от океана от информация, който ви залива от сутринта и позволете на мозъка ви да почива.


4.    Обградете се с вещи, които ви носят само хубави мисли и поражадат у вас щастие. Не пестете пари от изкуство. Отидете и си купете онази красива картина, която бяхте харесали. Закачете я на стената и й се радвайте всеки ден. Отидете на театър или опера. Доставете си малко храна за душата. Ще се почувствате по-красиви.


5.    Купете си ароматни свещи. Имат релаксиращо действие, пречистват енергията и отстраняват напрежението. Финият аромат на свещта ще породи у вас спокойствие и оптимистични мисли.




6.    Когато вечер се приберете от офиса или в неделя сутрин се събудите, не бързайте да обличате домашните дрехи. Вземете хладък душ и облечете мек и удобен халат. Останете с халата един или два часа, не бързайте. Отпуснете се на дивана и оставте тялото си да релаксира.

Не забравяйте, че за да е сияйно и красиво лицето ви, за да е здраво и издръжливо тялото ви, трябва да се погрижите за вътрешното си спокойствие, за релакса на вашия ум и тишината във вашата душа. Отпуснете се и си позволете да черпите от малките чудеса на ежедневието – нежна песен и ароматна свещ, силно кафе и усмивка, уют и сатенен халат.